SEO en Linkbuilding basiskennis.
8 oktober 2020
Automatisch Internetten, easy!
10 december 2020

ARM Boards, klein maar fijn!

Sinds het uitkomen van de Raspberry Pi zijn er tientallen vergelijkbare boards op de markt gekomen. Deze mini PC’s zijn super veelzijdig en zijn hierdoor ook erg populair onder de hobbyisten. Door hun Open-Source ontwerp en de mogelijkheid om te booten vanaf een SD kaartje zijn er honderden verschillende besturingssystemen die allemaal gratis de downloaden zijn.

Raspberry Pi

De Raspberry pi was de eerste mini arm computer die op de markt kwam. Door de compacte form factor van ongeveer de grootte van een bankpas en relatief snelle processor werd hij meteen een razend succes. De recentere Pi 3B+ en Pi 4 brengen nieuwe features met zich mee waaronder tot wel 8GB aan werkgeheugen.

Door het brede scala aan besturingssystemen is dit board een echte alleskunner. Dingen zoals het spelen van retro games of het maken van IoT devices is iets waar de pi uitermate geschikt voor is.

Nvidia Jetson

De Nvidia Jetson is in feite een Raspberry op steroiden. Meer werkgeheugen, snellere processor en een ingebouwde GPU maken de Jetson uitermate geschikt voor Machine learning en AI projecten. Echter wordt deze snellere hardware ook gereflecteerd op het prijskaartje.

Buiten Machine Learning en AI kan de Jetson ook goed toegpast worden al Encoding of Decoding server. Door de ingebouwde GPU kan de jetson vlot video verwerken.

Odroid HC2 & MC1

De ARM Computers van Odroid zijn gefocust op Scalability. Ze bieden een goedkope oplossing voor mensen die thuis willen hobbyen met cluster-software of media-servers.

De HC2 (Home Cloud 2) Heeft de mogelijkheid om een 3,5 inch harde schijf aan te sluiten om zo een centrale opslagserver te hebben. Met een prijskaartje onder de 100 euro is dit een goede keuze voor mensen die houden van hobbyen met ICT en hosting.

De MC1 (My Cluster 1) is perfect voor mensen die geinteresseerd zijn in Cluster Computing en thuisservers. De MC1 bestaat uit 4 ARM boards met ieder 8 cores en 2gb werkgeheugen. Deze boards kunnen individueel gebruikt worden of in een cluster. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van Containers zoals Docker of Kubernetes. Het voordeel van deze mini pc’s is het zeer lage stroomverbruik en geluidsoverlast in vergelijking tot bijvoorbeeld een commerciele server.

Geef een reactie