Bier brouwen doe je thuis!
26 augustus 2020
SEO en Linkbuilding basiskennis.
8 oktober 2020

Kamerplanten voor iedereen!

Planten zijn perfect om je kamer levendig aan te kleden. Het kost alleen wel wat tijd en moeite om je planten goed te onderhouden. Wil je graag planten hebben maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder lees je over de 5 beste kamerplanten om je huis mee aan te kleden.

Sansevieria

Deze vettige plant met slanke bladeren kan zich aanpassen aan vrijwel alle omstandigheden. Van nature houd deze plant van indirect licht en een beetje zon. Maar hij kan zich aanpassen aan directe zon of juist minder belichte plekken. Water geven hoef je pas te doen zodra de grond helemaal droog aanvoelt. En in de winter hoef je hem maar eens per maand water te geven.

Philodendron Heartleaf

Deze klimplant met hartvormige bladeren kan tegen vrijwel alle omstandigheden binnenshuis en is erg bestand tegen onregelmatige bewatering. Deze plant doet het erg goed bij weinig tot indirect licht. Verder moet je deze plant water geven als de helft van de grond droog is. Als de plant te veel water krijgt zullen de bladeren geel verkleuren. Bij te weinig water zullen de bladeren bruin verkleuren.

Monstera

De Monsterera is een grotere snelgroeiende plant met grote gekloofde bladeren. Deze plant groeit goed onder indirect licht maar gaat sneller groeien bij veel zonlicht. De Monstera heeft niet veel water nodig. Dus water geven hoeft pas als de grond voor de helft tot driekwart droog is. Omdat deze plant goed tegen een vochige omgeving kan kun je hem een keer per week bemisten met water om hem extra te voeden. Doe dit echter wel ’s avonds om het water de tijd te geven om te verdampen.

Graslelie (Chlorophytum)

Graslelies zijn makkelijke planten met heel veel smalle lichte bladeren. Deze plant houd van indirect licht. Verder doet deze plant het goed met 2x per week water en eens per week bemisten. Het leuke aan deze plant is dat er kleine plantjes aan de grotere bladeren gaan groeien. Zodra deze plantjes wortels gaan ontwikkelen kan je ze planten om zo je plant te vermeerderen.

Vetplant (Succulent)

Vetplanten zijn kleine plantjes die maar weinig water nodig hebben. Oorspronkelijk komen deze plantjes uit droge omgevingen zoals woestijnen. Hierom hoef je ze pas water te geven zodra de grond helemaal droog is. Als je een pot zoekt voor deze plant is het belangrijk dat deze gaten heeft on de bodem om water af te voeren. De plant kan door zijn afkomst ook goed tegen zonlicht of halfschaduw. In de winter hoef je deze plant maar eens per 1/2 maanden water te geven.

Geef een reactie