Tijd voor vernieuwing?
13 juni 2020
Help! Ik heb teveel hobby’s.
16 juli 2020

Zoetigheid maken in Quarantaine

Dus je hebt besloten om thuis snoep te gaan maken – geweldig! Of je nu een beginner in de keuken bent of een ervaren kok die snoep wilt proberen, deze tips en instructies geven je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen

Gemeenschappelijke snoepingrediënten

Er zijn twee belangrijke factoren die de smaak van je snoep beïnvloeden: de ingrediënten die je gebruikt en de procedure die je volgt. Door jezelf voor te lichten over veelgebruikte snoepingrediënten zoals chocolade en suiker, en door de beste ingrediënten te selecteren die je kunt vinden, ga je een heel eind op weg naar succesvolle, heerlijke snoepjes.

Werken met suiker

Er is niets erg mysterieus of ingewikkelds aan het maken van snoep, maar als je nieuw bent in de wereld van zoetwaren, vind je sommige receptinstructies misschien verwarrend. Snoepjes die zijn gebaseerd op een suikersiroop – suiker en water samen gekookt – geven vaak instructies om de siroop op een bepaalde temperatuur te koken. Om deze recepten te maken, heb je ofwel een suikerthermometer nodig of moet je bekend zijn met de ‘koudwatermethode’ van temperatuurcontrole.

Bovendien vereisen sommige traditionele recepten dat het snoep wordt “getrokken”, zoals in taffy- of lintsnoepjes. Het trekken van snoep vergt een beetje oefening, maar het is gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt.

Apparatuur voor het maken van snoep

Over het algemeen vereist het maken van snoep niet veel gespecialiseerde apparatuur. Veel snoepjes kunnen worden gemaakt met eenvoudig keukengereedschap dat de meeste mensen al hebben. Maar er zijn een paar tools die steeds weer terugkomen in recepten, zoals een suikerthermometer, en als u verwacht regelmatig snoep te maken, is het handig om vertrouwd te raken met de meest gebruikte snoep- en chocoladeapparatuur.

 

Geef een reactie