Kamerplanten voor iedereen!
10 september 2020
ARM Boards, klein maar fijn!
29 oktober 2020

SEO en Linkbuilding basiskennis.

SEO is voor veel mensen een mysterie. Google veranderd continu het algoritme en SEO “goeroes” beweren de sleutel te hebben. Als je het proces vereenvoudigd is de oplossing best simpel. Een actieve website met nieuwe originele content.

Het actief onderhouden van je website is belangrijk voor een hoge Trust- en Citation score. Google ziet een actieve pagina als eentje waar belangstelling voor is. Hierdoor zal je score gaan steigen. Een kennisbank of blogpagina zijn goede manieren om regelmatig content aan je site toe te voegen. De onderwerpen van deze blogs of artikelen kunnen heel gericht zijn op het onderwerp van je eigen pagina of juist bredere onderwerpen om meer mensen aan te trekken.

Content

Het mooie van artikelen en blogs is dat ze een goede boost kunnen geven aan subpagina’s die niet populair zijn. Wanneer je een blog schrijft over een onderwerp en hierin linkt naar je eigen pagina kan je zo het bezoek naar de gelinkte pagina vergroten. En zelfs als je weinig tot geen traffic hebt op je blog, is het nogsteeds een goede manier om je score te verhogen.

Backlinks

Een ander onderdeel van SEO is linkbuilding. Volgens google is het niet handig om aan linkbuilding te doen. Echter is het gebleken dat zodra de inhoud op je pagina netjes is. Je via linkbuilding nog een extra boost kan geven aan je score. Het is wel belangrijk dat de links die je verwijst het zelfde onderwerp hebben als je geschreven artikel. Hierdoor ziet google het als een natuurlijk gevormde backlink. Vergeet niet dat je content de basis vormt. Dus alleen focussen op backlinken zal weinig tot geen effect hebben.

Geef een reactie