Een computerlab in je huiskamer.
5 augustus 2020
Bier brouwen doe je thuis!
26 augustus 2020

Starten met elektronica

Het techniek en electronica vakgebied is immens breed. Een goede introductie in de wereld van electronica en programmeren is Arduino. Dit is een open-source platform om dingen mee te maken en te testen.

Wat is het?

Een Arduino is simpel gezegd een chip die je kan programmeren om dingen te laten doen. Ze zijn erg goedkoop en ze hebben erg veel uitbreidingen en extra’s om erg veel verschillende projecten te maken.

Hoe kan ik er mee aan de slag?

Arduino’s kan je voordelig bestellen online. Sites zoals Hackerstore.nl of Tinytronics.nl bieder een breed scala aan opties om uit te kiezen. Veel mensen kiezen een Arduino Uno om mee te beginnen vanwege zijn brede hoeveelheid toepassingen.

Ik heb hem, en nu?

Om te beginnen kan je de Arduino IDE installeren. Dit programma laat je de code typen en vervolgens op de Arduino zetten. Je kan na het installeren de Arduino met een kabeltje aan je PC hangen.

Een goede eerste stap is om een voorbeeld code te uploaden om te testen of de arduino werkt. Deze voorbeelden kan je vinden in het menu rechts boven.

Waar kan ik meer leren?

Er zijn super veel bronnen online om arduino te leren. Een goede manier om te beginnen is om online een project te vinden wat jou aanspreekt. Veel projectsites zoals Instructables.com hebben alles netjes in stappen uitgelegd. Op die manier leer je in makkelijke stappen hoe de arduino werkt en wat alle code doet.

Geef een reactie