Zoetigheid maken in Quarantaine
6 juli 2020
Geïnspireerd raken, kan dat bewust?
20 juli 2020

Help! Ik heb teveel hobby’s.

Help! Ik heb teveel hobby's

Mensen die houden van veel verschillende dingen kennen dit gevoel wel. Je weet een klein beetje van veel verschillende dingen. Je kan je nergens lang op focussen en je stuitert constant tussen verschillende hobby's. Dit wisselen van hobby's is iets waar ik vaak last van heb. ik vind veel te veel dingen leuk en als resultaat kan ik alles net niet. Hoe irriterend dit ook is, het heeft wel positieve kanten.

Jargon

Mensen die gespecialiseert zijn in één veld gebruiken vaak een specifiek jargon. Hierdoor is het gesprek niet toegankeleijk voor mensen die hier weinig van weten of net beginnen. Het voordeel van het hebben van veel hobby's is dat je bepaalde stukjes van dat jargon opgepakt hebt. hierdoor is het makkelijk om mee te doen met mensen die veel van een specifiek onderwerp af weten ookal doe jij dat niet.

twijfels

Iets waar ik wel tegen aan loop is het gevoel dat je nergens goed in bent. Om je heen zie je iedereen zich specialiseren in een bepaald vak. En jij blijft achter met brede kennis maar geen diepgang. Gelukkig is deze brede kennis ontzettend goed toepasbaar wanneer je moet communiceren tussen twee vakgebieden. Jij kan als vertaler werken tussen experts die anders maar weining van elkaar snappen. Dus als je je ooit nutteloos voelt omdat je geen diepgang denkt te hebben, bedenk dan dat jij de brug kan zijn tussen twee vakgebieden.

Geef een reactie